Az Agria Portfólió Zrt.

 
Tevékenységi engedély száma:
kelte:
589/1999/F
1999. február 05.

Menedzsment

Kovács Zoltán

 

az Igazgatóság elnöke, Ingatlanforgalmazási és végrehajtási Igazgató

 

 

 

Tari Zsuzsanna

Követeléskezelési, kereskedelmi és ügykezelési ügyvezető, az Igazgatóság tagja

Borsosné Víg Krisztina

 

gazdasági ügyvezető, az Igazgatóság tagja

 

 

 

Bendó János

 

a Felügyelő bizottság elnöke.

 

Stratégiai célok

1

Saját tulajdonú követelések feldolgozási hatékonyságának növelésével elősegíteni a követelés csomagok gyorsabb megtérülését, a finanszírozás költségeinek csökkentését. A követelésállomány folyamatos és tömeges gyarapításával, frissítésével és minőségének javításával biztosítani kell a megalapozott, hosszú távú üzleti sikert. A faktoring piacon növelni kell az Agria Portfólió Zrt. piaci részesedését.

2

Az igényérvényesítési munka folyamatainak fejlesztése. Ez a fedezetlen lakossági követelések vonatkozásában a számviteli folyamatok által irányított, és ellenőrzött ügyfélfelelősi tevékenység fejlesztését kell, hogy takarja. A jelzálog alapú hitelek, valamint egyéni és társas vállalkozásokhoz kapcsolt work-out tevékenység és követelés vásárlás fokozatos kiterjesztése, a tömeges állománykezelés bevezetése a cél. Azaz fel kell készülni a nagy volumenű, teljes körű banki hitelportfólió kivásárlására és igényérvényesítési munkájának megszervezésére.(lakossági jelzáloghitelek, és vállalkozói hitelek)

3

A szervezet és a munkatársak rugalmasságának és tudásának folyamatos növelése. Továbbiakban is biztosítani kell a dolgozók állami iskolai és szakképzésének támogatását, a munkaszervezeten belüli képzések, oktatások, felkészítések tervszerű munkáját.

4

Bővíteni szükséges a bankszektorban eddig kiépített partnerkapcsolatokat. Hosszútávú, exkluzív, a kölcsönös előnyökre építő együttműködési megállapodások megkötése révén a pénzintézetek portfólió tisztítási feladataihoz kell igazítani az Agria Portfólió Zrt. követelés vásárlási stratégiáját.

5

Hatékony igényérvényesítési munka révén magas jövedelmezőség biztosításával hosszú távon kell megteremteni a pénzügyi finanszírozás feltételeit. (bankhitel igénybevételével teljesített eredményes kockázatkezelési munkavégzés).

6

Vizsgáljuk a jelzálogjoggal biztosított lakossági és társas vállalkozói hitelek igényérvényesítési munkájának bevezetését, feltételeinek kialakulását. Ehhez kapcsolódóan jelenleg készül az a szakmai protokoll, mely ezen követelések hatékony igényérvényesítési munkájához szükséges.

Üzleti partnereink